dilluns, 3 de gener del 2011

AMANIDA DE CABDELLS I ENDÍVIES


Els cabdells d'enciam iceberg, de textura molt consistent, gustosa i més aviat dolça, acompanyats d'endívies de fulla blanca, de textura més aspra i un gust més amarg, fan una excel·lent combinació.

Totes dues hortalisses són molt populars, l'endívia potser una mica més nova, a diversos llocs de Catalunya.

Les amanides acostumen a ser molt fresques, contenen quantitats de minerals com el calci, fòsfor, magnesi i ferro, i són bastant riques en potassi. Exerceixen una acció aperitiva i tonificant a l'estómac i a les funcions digestives.

Nosaltres vam acompanyar aquesta amanida amb unes carxofes en conserva, que sempre són molt bones amanides amb un xic d'oli, vinagre, un pel de sal i, al gust, una miqueta de pebre negre.

Les endívies es consumeixen sovint amb salses fetes a base de formatge roquefort o mostassa i els cabdells de salsa rosa o simplement oli, vinagre i sal. Però donat que a mi la salsa de formatge roquefort no m'agrada, a la mostassa hi tinc al·lèrgia i una salsa rosa no ens agradava com hi acabava de quedar, vam provar de combinar- ho amb Xató de Can Ferrer.

El Xató és una salsa feta amb ametlles i avellanes torrades, molla de pa amb vinagre, all, oli, sal i, l'ingredient que li dona el toc diferent, la nyora o pebrot de romesco.

Vam pensar que tant amb les endívies com amb els cabdells hi aportava un gust molt especial i la vam servir en un recipient al costat perquè cadascú se la servis al seu gust.

Si ho voleu provar ja ho sabeu!!! Bon profit!!! :-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada