dimarts, 4 de gener del 2011

CUIXETES DE POLLASTRE A LA TARONJA

Avui us presento una recepta una miqueta més elaborada, però senzilla i ràpida de fer i més si us agrada provar gustos nous..., ara que no m'invento res eh!!! ;-)

Primer de tot us diré quins ingredients necessiteu (pensat per a 2 persones):

* 2 cuixes de pollastre
* 1 patata mitjana
* 1 ceba mitjana
* 2 taronges
* 1/2 llimona
* mantega
* oli
* sal
* orenga (o altres espècies que no sigui pebre)
* mel de guarnició


Necessitareu dues plates que heu d' untar amb la mantega perquè no hi quedi res enganxat.
En una hi poseu les dues cuixes de pollastre condimentades amb sal i orenga, així com altres espècies si ho voleu, tot i que us recomano que no hi poseu pebre perquè donaria un gust molt fort que no hi escau.
En l'altre hi poseu la ceba i la patata tallada a rodanxes fines.
Tot això al forn.

Mentre espereu que es vagi fent exprimiu el suc de mitja llimona i una taronja i ho barregeu bé. L'altra taronja, sense pelar i ben neta, la talleu també a rodanxes i les puntes a dauets i ho deixeu en un plat.



Quan passin uns vint minuts traieu la plata de la ceba i patata i la deixeu a fora del forn.
La de les cuixes la deixeu més estona, una mitja hora més, i la traieu també.
Aleshores poseu les cuixes damunt la ceba i patata i hi tireu el suc de la llimona i la taronja per sobre, ben escampat. Als costats, entre mig o com més us agradi, col·loqueu els trossets de taronja i altra vegada ho poseu al forn uns deu o quinze minutets més perquè les cuixes, les patates i la ceba s'empapin.

Aleshores poseu les cuixes damunt la ceba i patata i hi tireu el suc de la llimona i la taronja per sobre, ben escampat. Als costats, entre mig o com més us agradi, col·loqueu els trossets de taronja i altra vegada ho poseu al forn uns deu o quinze minutets més perquè les cuixes, les patates i la ceba es xopin bé de la taronja.

Quan esta tot fet ho traiem del forn i ho servim a taula amb una bona copa de vi. Com veieu al plat hi hem afegit, per sobre, un rajolinet de mel per donar- li més gust dolcet i el toc de gràcia al plat.

Espero que us agradi si ho proveu!!! Llàstima que els últims deu o quinze minutets haurien d'haver estat només deu... Quina bona pinta!!! Bon profit!!! :-)

2 comentaris:

  1. Te una pinta exquisita! ...
    felicitats!! amb aquest torradet i tot...

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies!!!
    La veritat és que encara la he de millorar una miqueta la recepta però està molt bo el pollastre així i si t'agrada la fruita i, sobretot, la taronja...
    I moltes gràcies per llegir el meu blog!!! :-)

    ResponElimina