diumenge, 2 de gener del 2011

DUMPLING & MAKI SUSHI

Val la pena començar a improvisar pel sopar d'any nou!!! Si més no ha estat divertit!!!

Amb el meu germà, que va estar uns mesos vivint al Japó, vam provar a fer menjar típic de tradició japonesa a la catalana...


Els Dumplings són trossos de massa, a vegades farcits de carn o peix, i es fan bullir amb aigua o amb sopa.

Si es vol, es poden farcir també amb dolç i es fan com a postre, o massa dolça, envoltats de fruita com per exemple poma o pera. Aleshores s'haurien de fornejar.

S'elaboren amb farina, patata i pa.

Poden menjar- se sols o acompanyats de salsa de soja, verdures a la sopa o, si es pren la opció de fer- los com a postre, de fruita.

Al Japó normalment estan elaborats amb ou i es mengen amb una sopa de peix i fideus anomenada Dashi. Es coneixen amb el nom de Akashi No Tamagoyaki i són de manera semblant però farcits amb pop i acompanyats de salsa de jengibre adobat, Beni Shoga, ceba tendra i altres ingredients. És un plat típic de Kansai conegut com a Tokoyaki.

Els que vam imitar nosaltres però, a la nostra manera més catalana, s'assemblen més al Jiaozi o Gyoza, que estan farcits amb carn picada o verdures i enrotllats d'una massa fina que s'acostuma a segellar amb els dits al fer- la.

Nosaltres els vam farcir de brandada de bacallà i gambes. Val a dir que eren deliciosos, però pel meu gust ens van quedar un pel massa grans de mida, ja que al menjar- los es notava que a dins hi faltava condiment. No obstant la textura gelatinosa sucada a la salsa de soja i posada d'una sola vegada a la boca, notant el gust de la gamba barrejada amb el bacallà, era boníssima!!!











Maki Sushi de truita, salmó fumat i enciam, enrotllats amb Nori.




Maki Sushi també de truita, salmó fumat i enciam, però aquests porten l'alga, Nori, a dins i arrós fregit per fora. Es fan de manera potser una mica més elaborada i, a mi especialment, em van costar una miqueta més de fer.


Tot i que el Sushi és un plat d'origen Japonés en base a arròs, cuit i adobat amb vinagre d'arròs, sucre, sal i altres ingredients, és un dels plats més reconeguts de la gastronomia Japonesa i un dels més populars tradicionalment i del que més variacions i adopcions, segons el lloc on es cuina, se n'han fet.

Encara que el Sushi s'associa a fer- se amb peix o marisc, també pot portar altres aliments com verdures o ou, o qualsevol altra cosa. I no sempre ha d'anar acompanyat amb productes crus, també poden ser cuits com fregits, bullits o marinats. Nosaltres, en aquest cas, vam fer una barreja, l'ou estava fregit en forma de truita, el salmó marinat i l'enciam cru. El nom de Sushi es refereix a la preparació de l'arròs i amb el que acompanyis a aquest és rellevant en el gust però no és el que fa el plat, sinó la manera com aquest ha estat elaborat.

Diuen que el Sushi s'ha de preparar de manera que d'un sol mos et càpiga sencer a la boca. L'alga amb que s'enrotlla s'anomena Nori i aleshores és quan s'anomena Maki, que significa rollo. És igual que l'alga estigui recobrint. lo per fora que la posem a dins i l'arrós faci el recobriment, s'anomena igual.


Així doncs ja veieu que a la cuina sempre es pot improvisar, nosaltres aquesta vegada ho vam fer amb el que teníem a casa, val a dir que en aquest cas una brandada de bacallà molt bona. Això sí, l'alga Nori la vam comprar eh!!! I el fet d'enrotllar- la no és tant senzill com sembla, s'ha de tenir una mica de traça, però tot és posar- s'hi!!!


Endavant doncs si ho proveu i bon profit!!! :-)


4 comentaris:

  1. Encantat de seguir el teu blog... i coincidim també en el tema de cuina japonesa que m'encanta...

    ResponElimina
  2. Gràcies!!! Ets el meu primer seguidor!!! :-)

    ResponElimina
  3. Per fi!!! Un bloc per fer sushi, gracies

    ResponElimina
  4. De res, a veure si te'n surts!!!
    A mi, t'he de reconèixer que era la primera vegada que en feia, no em va ser gens senzill eh!!! Si t'hi fixes una miqueta, n'hi ha algun que esà obert o que no el vaig enrotllar prou bé. Però bé, d'això es tracta d'improvisar i tractar de fer coses noves!!! :-)

    ResponElimina