dimarts, 25 de gener del 2011

CANELONS DE MARISC


Us he de dir, primer de tot, que a mi m'encanten els canelons!!! Són un dels meus plats preferits!!! Aquesta vegada els he fet de marisc, però els canelons es poden fer de moltíssims gustos i varietats...
Ingredients que necessiteu:
- ceba
- llagostins
- pota
- palets de cranc
- pasta de canelons
- nata líquida
- llet
- conyac
Jo el primer que faig és bullir la pasta dels canelons ja que així la deixo reposar i refredar, i d'aquesta manera també s'escorre, damunt el marbre o en un drap, per desprès poder farcir- la.
Com fer el farcit dels canelons:
  1. Sofregim la ceba picada.
  2. Afegim la pota a bocins molt petits.
  3. Quan la ceba ja té aquell color torrat i la pota està gairebé feta, afegim els llagostins també a bocins petits i, per últim, els palets de cranc.
  4. Ho sofregim tot amb una miqueta de farina.
  5. Hi afegim un got de llet per agafar més consistència.
A la vegada que fem això també podem fer la salsa:
  1. Sofregim també ceba picada.
  2. Agafem els caps i les closques dels llagostins i ho afegim a la paella, ho anem xafant amb una espàtula perquè quedi ben fregit i dels caps en surti tot el coral.
  3. Hi afegim un raig de conyac i ho flamegem. Ojo no cremeu la cuina eh!!! Jeje!!! ;-)
  4. Afegim la nata líquida i una miqueta de llet perquè no quedi tant espesa i la deixem reduir una mica.
Ara ja podem començar a farcir els canelons. això ja sabeu com es fa, no? Només cal que poseu una mica de farcit en una banda de la làmina i ho enrotlleu cap a l'altra banda de manera que quedi el caneló.
Els aneu col·locant en una safata un al costat de l'altre.
Hi afegiu la salsa per sobre i al forn uns minutets que es gratinin i acabin de fer.
(També els podeu guardar entre un i dos dies a la nevera i menjar- los un altre dia, però sobretot que no passin més de dos dies ja que se us farien malbé)
Us dic una cosa, no us ho hauria de dir eh, però a mi em van quedar una miqueta amargs perquè a vegades s'ha de vigilar de retirar bé les closques de la salsa ja que sinó li poden donar una mica d'amargor al plat... però segur que a vosaltres us queden boníssims!!!
I l'altra anècdota que també us farà gràcia és que jo aquí donant consells de no cremar la cuina i a mi se'm va partir la plata dins el forn i vaig liar una per recuperar els canelons...
Enfí, que espero que vosaltres no tingueu cap problema i que us surtin uns canelons genials!!!
Bon profit!!! :-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada