dimarts, 25 de gener del 2011

BACALLÀ AMB SALSA

Aquesta recepta no és tant senzilla com a les que esteu acostumats, cal una mica més d'elaboració i de dies.

Primer dir- vos que el bacallà és un peix molt salat i que per cuinar- lo cal dessalar- lo. El poseu en un vol amb aigua uns quatre dies, sense canviar l'aigua ni res, a la nevera. Als quatre dies canvieu l'aigua i el deixeu un dia i mig més. Cal escorre'l també molt bé, mig dia gairebé, perquè deixi anar tota l'aigua.

I bé, als cinc dies ja podeu fer el bacallà amb salsa...

Passos a seguir per fer aquest plat tant gustós:
  1. Passem el bacallà per la paella, arrebossat amb una miqueta de farina.
  2. En una cassola posem salsa de tomàquet, pebrot verd, pastanaga, ceba i un all. Tot això ho posem a bocins molt petits i quan veiem que està mig fet ho triturem amb la salsa de tomàquet i ho tornem a posar a la cassola.
  3. Aleshores hi afegim el bacallà que havíem arrebossa
  4. Per últim, que ho podem fer a banda mentre estem esperant que es facin els ingredients de la salsa, posem a bullir una olla amb pèsols. Cal que hi posem poca aigua, uns tres dits o quatre, perquè després ho tirarem tot junt a la cassola del bacallà, l'aigua també per tal que no ens quedi tant sec ja que el mateix bacallà l'absorbirà.
  5. I si volem, això és optatiu de cadascú, hi podem afegir una miqueta de crema de llet per donar- hi un gust més suau.
I aquí teniu un plat que a mi personalment m'encanta!!! Espero que a vosaltres també us agradi!!! i tampoc és tant complicat, no?

Bon profit!!! :-)

2 comentaris:

  1. Hola Núria, no en sabia res de la teva habilitat per la cuina. Jo ja he agafat unes quantes idees (i el Matteo te'n podria donar algunes de cuina italiana). Petons i bon profit!

    ResponElimina
  2. Ei Alba!!!
    Com deus imaginar, bona part de la meva habilitat culinària em ve de la meva mare, tot i que mai ens queden els plats iguals, ni millor ni pitjor, diferents. Cada una té la seva personalitat...
    I evidentment que m'encantarà rebre els consells del Mateo i teus, que tu de cuina també en saps un rato, oi? ;-)
    Moltes gràcies!!!
    Petonets

    ResponElimina