diumenge, 29 de maig del 2011

GAZPACHO

Fa molts dies que no publicava res al bloc i he pensat que el millor era fer- ho amb un entrant que ve molt de gust ara que comença a venir la calor!!!

El gazpacho es coneix a l'actualitat amb un tipus de preparació culinària consistent en l'elaboració d'una sopa amb ingredients com el pa, l'oli d'oliva, vinagre i hortalisses crues com tomàquets, cogombres, pebrots, cebes i all. S'acostuma a servir fresc els mesos més calorosos de l'estiu. El seu color varia segons el tipus de tomàquets que s'utilitzin i siguin més o menys madurs. I, finalment, dir que des dels orígens s'ha considerat un plat típic d'Andalusia, on els productes de l'horta són abundants i els estius molts calorosos i secs.

Així doncs aquí us presento el que he dinat avui, com elaborar- lo i dir- vos que, per cert, estava boníssim...


Ingredients:

  • 1kg de tomàquets
  • 1 pebrot verd
  • 1/4 d'all
  • 1 cogombre
  • 1/2 ceba
  • 1/2 vas d'oli d'oliva
  • 1/2 vas de vinagre
  • 150 gr de molles de pa
  • sal
Com elaborar la recepta:

Aquesta recepta és molt senzilla de fer, potser de les més senzilles...

1. Rentar, pelar i picar els tomàquets.
2. Rentar el cogombre i picar- lo també.
3. Pelar i picar l'all i la ceba.
4. Barrejar- ho tot plegat i afegir- hi les molles de pa, que hauran estat prèviament remullades amb aigua.
5. Amanir amb oli, vinagre i sal.
6. Passar per la batedora i, si no es vol que quedin grumolls, pel col·lador xino.

Una vegada fet el poseu a la nevera per servir- lo ben fred...

Espero que us agradi!!!
Bon profit!!! :-)D

2 comentaris:

  1. no es facil hacerlo, aunque lo parezca!! supongo que la practica y el cariño son dos elementos fundamentales!!
    Este lleva mucho amor...!!
    Besos!!

    ResponElimina
  2. Este lleva el amor de la huerta que tengo en mi casa... jejeje!!! :-)P
    Merci wapa!!!
    Muaks

    ResponElimina