El gazpacho es coneix a l'actualitat amb un tipus de preparació culinària consistent en l'elaboració d'una sopa amb ingredients com el pa, l'oli d'oliva, vinagre i hortalisses crues com tomàquets, cogombres, pebrots, cebes i all. S'acostuma a servir fresc els mesos més calorosos de l'estiu. El seu color varia segons el tipus de tomàquets que s'utilitzin i siguin més o menys madurs. I, finalment, dir que des dels orígens s'ha considerat un plat típic d'Andalusia, on els productes de l'horta són abundants i els estius molts calorosos i secs.
Així doncs aquí us presento el que he dinat avui, com elaborar- lo i dir- vos que, per cert, estava boníssim...
Ingredients:
- 1kg de tomàquets
- 1 pebrot verd
- 1/4 d'all
- 1 cogombre
- 1/2 ceba
- 1/2 vas d'oli d'oliva
- 1/2 vas de vinagre
- 150 gr de molles de pa
- sal
Aquesta recepta és molt senzilla de fer, potser de les més senzilles...
1. Rentar, pelar i picar els tomàquets.
2. Rentar el cogombre i picar- lo també.
3. Pelar i picar l'all i la ceba.
4. Barrejar- ho tot plegat i afegir- hi les molles de pa, que hauran estat prèviament remullades amb aigua.
5. Amanir amb oli, vinagre i sal.
6. Passar per la batedora i, si no es vol que quedin grumolls, pel col·lador xino.
Una vegada fet el poseu a la nevera per servir- lo ben fred...
Espero que us agradi!!!
Bon profit!!! :-)D
no es facil hacerlo, aunque lo parezca!! supongo que la practica y el cariño son dos elementos fundamentales!!
ResponEliminaEste lleva mucho amor...!!
Besos!!
Este lleva el amor de la huerta que tengo en mi casa... jejeje!!! :-)P
ResponEliminaMerci wapa!!!
Muaks