dimecres, 1 d’agost del 2012

Cous cous amb verduretes


El Cous cous de verduretes és una recepta per a quatre persones, del tipus de primers plats, que no te cap mena de dificultat, és molt senzill de preparar, i està llest aproximadament en uns vint minuts.



Ingredients:
-          2 tasses de cous cous precuinat
-          4 pastanagues
-          3 carbassons
-          1 pebrot vermell
-          1 ceba tendra
-          1 dent d’all
-          Orenga sec
-          Albahaca seca
-          Pebre negre
-          Oli i sal
-          Salsa curri (variant, es pot afegir o no, aleshores no cal afegir l’oli, però va al gust de consumidor )

Preparació:
Primer tallem les verdures a la brunoise (tall molt fi en forma de quadradets de 0,5 cm de gruix) i saltegem a la paella o en una cassola, amb un rajolinet d'oli, la ceba i el Pebrot. Hi afegim la dent d'all ben triturat, juntament amb la pastanaga i, per últim, el carbassó. Ho cuinem tot fins que quedi tendre i ho guarnim amb l'orenga i l'albahaca i ho salpimentem al nostre gust.
Al mateix temps posem a bullir dues tasses d'aigua amb sal i col·loquem els grans de cous cous en un recipient ampli per servir. Quan tenim l'aigua bullent la aboquem al cous cous i el deixem reposar uns 10 minuts més o menys, perquè els grans s'inflin. Aleshores li afegim un raig d'oli o el curri, depenent del que més ens agradi, i ho removem amb una forquilla perquè els grans no quedin enganxats.
Per últim afegim les verduretes, ho barregem i ja ho podem servir, tot i que si ho posem a refredar també queda molt bo i més fresquet.

1 comentari:

  1. Hola Roser!

    Somos Ania y Jon, los editores de un blog international de viajes popular http://hitchhikershandbook.com/! Nos encanta la cultura catalana y quieremos promocionarla! Estamos buscando a un cocinero catalan para hacer un video de como preparar la paella catalana. El rodaje durará sólo un día en Barcelona.

    Es una oportunidad para promocionar tu pagina web y tus habilidades excelentes en una pagina web internacional.

    http://hitchhikershandbook.com/ tiene 15,000 visitas cada mes, ademas tenemos 5200+ seguidores en Twitter y 3800+ seguidores en Facebook.

    Ponte en contacto si estas interesado! O si no, quizas podrias ayudarnos a encontrar a un@ :) Moltes gracies!

    ResponElimina