diumenge, 8 de gener del 2012

CARXOFES a l'estoig de vapor léuké

Les carxofes són una de les hortalisses més apreciades a la cuina mediterrània. Hi ha tota una varietat de plats a base de carxofa, plats que tradicionalment es preparaven durant l'hivern. 
Les carxofes es poden menjar crues o cuites depenent del gust i de la zona. Poden ser el plat central o es poden servir com a acompanyament. A la brasa o al forn són les maneres més senzilles de preparar aquesta hortalissa, car conserven tot el gust. Igualment són molt bones simplement bullides o al vapor amb un raig d'oli d'oliva, allioli o salsa vinagreta segons els gustos.
De formes més elaborades es preparen fregides --arrebossades o no--, per acompanyar altres plats, carns o peixos. Són molt apreciades també com a ingredient d'arrossos i estofats, en truita o en quiche. Les carxofes farcides poden constituir un plat per sí soles. Es poden farcir amb una varietat d'ingredients, com carn picada, bacallà, botifarra, marisc, pernil, ous durs o samfaina, per exemple, en preparacions fredes o bé calentes. 
Com que és una hortalissa de caire estacional, gran part de la producció passa a ser enllaunada. Els cors de carxofa enllaunats s'empren sovint com a ingredient d'amanides. Normalment les carxofes enllaunades es mengen fredes.

Així doncs, aquí us deixo una de les variants de la preparació de les carxofes, a l'estoig de vapor amb un raig d'oli i espècies.


Les posem cinc minuts al microones i les podem treure, 
 llestes per acompanyar qualsevol plat 











o menjar- les com un primer. 

 

Espero que us agradin...
BON PROFIT!!! :-)D

2 comentaris:

  1. Mmmmmm quina bona pinta!!!! Ho probaren a casa i ja et direm jejeje.

    ResponElimina
  2. Ok, doncs ja m'explicaràs!!! Moltes gràcies per seguir- me!!! :-)D Peto

    ResponElimina