Amb el meu germà, que va estar uns mesos vivint al Japó, vam provar a fer menjar típic de tradició japonesa a la catalana...
Els Dumplings són trossos de massa, a vegades farcits de carn o peix, i es fan bullir amb aigua o amb sopa.
S'elaboren amb farina, patata i pa.
Poden menjar- se sols o acompanyats de salsa de soja, verdures a la sopa o, si es pren la opció de fer- los com a postre, de fruita.
Els que vam imitar nosaltres però, a la nostra manera més catalana, s'assemblen més al Jiaozi o Gyoza, que estan farcits amb carn picada o verdures i enrotllats d'una massa fina que s'acostuma a segellar amb els dits al fer- la.
Maki Sushi de truita, salmó fumat i enciam, enrotllats amb Nori.
Maki Sushi també de truita, salmó fumat i enciam, però aquests porten l'alga, Nori, a dins i arrós fregit per fora. Es fan de manera potser una mica més elaborada i, a mi especialment, em van costar una miqueta més de fer.
Encara que el Sushi s'associa a fer- se amb peix o marisc, també pot portar altres aliments com verdures o ou, o qualsevol altra cosa. I no sempre ha d'anar acompanyat amb productes crus, també poden ser cuits com fregits, bullits o marinats. Nosaltres, en aquest cas, vam fer una barreja, l'ou estava fregit en forma de truita, el salmó marinat i l'enciam cru. El nom de Sushi es refereix a la preparació de l'arròs i amb el que acompanyis a aquest és rellevant en el gust però no és el que fa el plat, sinó la manera com aquest ha estat elaborat.
Diuen que el Sushi s'ha de preparar de manera que d'un sol mos et càpiga sencer a la boca. L'alga amb que s'enrotlla s'anomena Nori i aleshores és quan s'anomena Maki, que significa rollo. És igual que l'alga estigui recobrint. lo per fora que la posem a dins i l'arrós faci el recobriment, s'anomena igual.
Així doncs ja veieu que a la cuina sempre es pot improvisar, nosaltres aquesta vegada ho vam fer amb el que teníem a casa, val a dir que en aquest cas una brandada de bacallà molt bona. Això sí, l'alga Nori la vam comprar eh!!! I el fet d'enrotllar- la no és tant senzill com sembla, s'ha de tenir una mica de traça, però tot és posar- s'hi!!!
Endavant doncs si ho proveu i bon profit!!! :-)
Encantat de seguir el teu blog... i coincidim també en el tema de cuina japonesa que m'encanta...
ResponEliminaGràcies!!! Ets el meu primer seguidor!!! :-)
ResponEliminaPer fi!!! Un bloc per fer sushi, gracies
ResponEliminaDe res, a veure si te'n surts!!!
ResponEliminaA mi, t'he de reconèixer que era la primera vegada que en feia, no em va ser gens senzill eh!!! Si t'hi fixes una miqueta, n'hi ha algun que esà obert o que no el vaig enrotllar prou bé. Però bé, d'això es tracta d'improvisar i tractar de fer coses noves!!! :-)