És un ingredient dels més essencials a la nostra cuina catalana.
Els tomàquets, a casa nostra, s'utilitzen per elaborar gran varietat de plats.
És un fruit de la tomatera de color vermell, carnós i sucós, amb la superfície llisa i brillant i la polpa plena de llavors planes i groguenques. I val a dir que podem trobar diferents varietats.
Els tomàquets, a casa nostra, s'utilitzen per elaborar gran varietat de plats.
És un fruit de la tomatera de color vermell, carnós i sucós, amb la superfície llisa i brillant i la polpa plena de llavors planes i groguenques. I val a dir que podem trobar diferents varietats.
En aquesta amanida de tomàquet del maresme el podem veure acompanyat de varies coses: formatge de Burgos, tonyina, enciam iceberg, col llombarda, pastanaga i olives.
Destaco el tomàquet perquè l'important d'aquesta amanida és ell però, com veieu, jo sempre acabo improvisant i afegint- hi altres coses, potser masses, però a mi m'agrada!!!
Com a complement final només cal afegir- hi un raig d'oli, el que més us agradi, en el meu cas oli d'all de la Casa Ducal i oli balsàmic de mòdena de Vil·la Vitòria.
Bon profit!!! :-)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada