dilluns, 19 de desembre del 2011

GNOCCHIS de moniato

FETS A MÀ I CASOLANS...
INGREDIENTS PER A DUES PERSONES:

Per fer els nyoquis:                                                             
  • 2 moniatos de mida gran                                          
  • 150 gr de farina (més la que accepti durant l'amassat)                
  • 1 ou                                                                                          
  • Parmesà rallat                                                                          
  • Pebre negre                                                                             
  • Nou moscada                                                                           
  • Sal
Per fer la salsa:    
  • Un tros de carabassa
  • Ricotta, en aquest cas formatge fresc.
  • Alfàbrega
  • Nous
  • Pebre de colors
  • Oli d'oliva verge extra


COM FER ELS NYOQUIS
Primer rentem els moniatos, els emboliquem amb paper d'alumini i els posem al forn, a 200gr, uns 45 minuts, potser caldrà una hora, els anem observant que quedin tous.















Una vegada fets els moniatos els pelem i els deixem refredar.
















Després els trinxem i barrejem amb l'ou, sal, pebre i nou moscada, fent una textura de puré.


 



Tamisem farina al bol i enfarinem el lloc on amassarem la mescla. 
Hi anirem afegint farina si veiem que resulta molt enganxosa de textura (vigilant de no passar-nos, perquè resultarien farinosos al menjar-se’ls).







Quan tenim la massa formem xurros i els tallem en trossos d’uns 2/3 cm., acabant-los de donar forma amb una forquilla i sempre amb les mans enfarinades per evitar que se’ns enganxin.




Els fem bullir en abundant aigua salada, 
fins que surin a la superfície, 
moment en que ja estaran cuits i els podrem escórrer i servir.

COM FER LA SALSA
Tallem la carbassa a dauets petits i els sofregim en una paella amb un raig d'oli fins que quedin tous i aleshores hi afegim el pebre de colors.

















Escalfem la ricotta, en aquest cas formtage fresc, 5 min al microones i l'aboquem damunt els nyoquis que ja estaran emplatats.






Trenquem unes quantes nous i retallem l'albaca que ho afegirem de guarnició al plat també amb els daus de carabassa i un bon raig d'oli d'oliva extra. 




I el MENÚ és...

Entrant, Olives sicilianes.

De primer, Burrata de Búfala.

En aquest cas comprat a la Castafiore, una botiga de Barcelona que si hi aneu us en llepareu els dits i que hi tenen una pasta fresca molt bona!!! 

Mantequeria la Castafiore 


C/ Aribau, 58, 08011 Barcelona

933 23 41 08

 El Nyoquis, com a plat principal.


I de postre...



Un Mochi de te verd, de la botiga d'en Takachi Ochiai.

Pastisseria Ochiai
C/ Compte d'Urgell, 110 08011 Barcelona
934 53 63 83



Espero que us agradi, 
BON PROFIT!!! :-)D

2 comentaris:

  1. Hola guapa, gracias por tus palabras, no sabia que tambien hacias cocina, siempre es bueno por si hace falta en una ocasión especial. Te sigo.
    Besos.

    ResponElimina
  2. Jajajaja!!! Muchas gracias Oli!!! Ya sabes si quieres alguna receta... :-)D Y gracias por seguirme y leerme!!!
    Besos

    ResponElimina